Nowy użytkownik serwisu Nie pamiętam hasła

Forum

Środa, 23 lipca 2025
Forum Audiofil.pl - wyraź swoją opinię na różne tematy
Odpowiedz
Autor
Wiadomość
romo
Gość
Dodano: 2025-07-16 09:25:12
Bywały momenty, że jakoś to trzymałem w ryzach, ale teraz łuszczyca skóry głowy rozlała mi się na kark i za uszy, łuski jak tynk. Kompletnie nie wiem od czego zacząć – łuszczyć, łagodzić, nawilżać? Macie jakiś sprawdzony sposób, jak się ogarnąć z taką fazą nawrotu?
modi
Gość
Dodano: 2025-07-16 11:13:28
U mnie na takim etapie działało tylko jedno: konkretna pielęgnacja, codziennie, bez przerw. Szampon Psorisel i emulsja na noc zrobiły robotę – skóra się uspokoiła, łuski odchodziły bez drapania, a swędzenie w końcu odpuściło. Po kilku tygodniach było dużo lepiej. Zestaw zamawiałam tutaj:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-night-emulsion-emulsja-na-luszczyce-skory-glowy-200-ml,76723.html
nets
Gość
Dodano: 2025-07-16 12:25:38
Najpierw złuszczam – u mnie najlepiej działa olejek rycynowy albo zwykła wazelina na noc pod bawełnianą czapkę. Rano lekko rozczesuję i wtedy dopiero mycie. Dopiero jak usuniesz łuskę, możesz czymkolwiek nawilżać czy regenerować. Inaczej to jak smarowanie kartonu kremem.
Dobral
Gość
Dodano: 2025-07-16 14:57:55
Mi pomagało robić to etapami. Rano płyn z Psorisela, wieczorem szampon, a raz na tydzień zostawiałam emulsję na dłużej. Zaczęłam też więcej pić wody i zrezygnowałam z alkoholu i nabiału. Jak wszystko razem się zgrało, to zmiany nie tylko się zatrzymały, ale zaczęły znikać.
Odpowiedz
Poglądy lub opinie wyrażone na forum są poglądami jego autora. Administracja i moderatorzy portalu Audiofil.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Regulamin
  Copyright © Audiofil.pl 2010
Kopiowanie lub rozpowszechnianie materiałów ze strony www.audiofil.pl bez uzyskania zgody zabronione.
Realizacja: Ideo